2007 m. gegužės 30 d.

Netikėjimą pateisina Jėzus

Tada Jėzus ėmė priekaištauti miestams, kuriuose buvo padaryta daugumas jo stebuklų, kad jie neatsivertė:
„Vargas tau, Chorazine! Vargas tau, Betsaida! Jeigu Tyre ar Sidone būtų įvykę tokių stebuklų, kokie padaryti pas jus, jie seniai būtų atsivertę ir atgailavę su ašutine bei pelenuose. Todėl gi sakau jums: Tyrui ir Sidonui bus lengviau teismo dieną negu jums! Ir tu, Kafarnaume,
negi būsi išaukštintas iki dangaus?
Tu nugarmėsi iki pragaro!
Jeigu Sodomoje būtų įvykę tokių stebuklų, kokių įvyko tavyje, ji stovėtų dar ir šiandien. Todėl sakau jums: Sodomos žemei bus lengviau teismo dieną negu tau“.
(Mt 11,20-24)

Jėzus pateisina skeptikus ir supranta, kad be stebuklų žmonės paprasčiausiai neturi pagrindo tikėti antgamtiniais dalykais, biblija ar Dievu. Tad jeigu nematėte Jėzaus stebuklų ir nesate krikščionis, galite nebijote, už netikėjimą jums tikrai neteks svilti krikščioniškame pragare.

7 komentarai:

+ simonas rašė...

:-) Iš įdomaus kampo čia pažiūrėta. Tik aš per daug neatsipalaiduočiau. :-) Bent jau evangelijose (o ypač pagal Joną, kur pagrindinė tema ir yra tikėjimas-netikėjimas) viskas dažnai stojasi aukštyn kojomis. Yra vietų, kur Jėzaus mokiniai netiki, šneka nesąmones ir t.t., bet vis tiek seka juo. Yra giliai tikinčių, atsidavusių žmogelių (fariziejai, minios), kurie nusisuka nuo Jėzaus. Čia ir yra tikrasis netikėjimas. Taigi, esmė (kartais) ne pritarti kažkokioms tiesoms, o sekti Jėzumi. Kiek tam skiriam laiko? Ar tai yra vežantis širdies troškimas? Ar galėtumėm gyventi kitaip?

Anonimiškas rašė...

tai sakau, kad ta sušikta biblija PILNA PRIEŠTARAVIMŲ, neįmanoma normaliai tikėt tokiais debiliškais dalykais. Eina velniop jėzus su visa ta savo šaika.

Anonimiškas rašė...

Simonai,

jeigu pasirenki tikėti biblija, tai natūralu, jog tikėjimo hierarchija būtų: jeigu Jonas prieštarauja Jėzui, tai Jėzus teisus?

Ar visgi tu teigi, jog Dievas (Jėzus) melavo, o Jonas sakė tiesą?

Anonimiškas rašė...

Netikejima pateisina Jezus???
Tamsta turbut spaudoje dirbate, nes menas is muses padaryti drambli 'ant akiu' :)
Pavadinimas intriguoja, bet pats tekstas?
Sumoje, gerokai pro sali. Bet neliudekite, tikrai rasite bendraminciu ' rasto aiskintoju', tad rasykite. Tikrai idomu iki ko gali mogelis nusiristi savo netikejime. Labai idomu, jei jus nieko pries tai kartais uzsuksiu i tamstos psl.

davatka rašė...

ar šituo įrašu skeptikai nori pasiteisinti prieš Dievą savo skeptiškumą/netikėjimą? Jei ne prieš Dievą, tai prieš ką teisinatės?

Pamokslas rašė...

Davatka, šiuo įrašu raginu tikinčiuosius netikėti be įrodymų.

Jums, tikintiesiems, Jėzus leidžia būti nepatikliais.

Tad ir raginu netikėti neįtikėtinais dalykais.

Anonimiškas rašė...

Netikėjimas yra ateistų problema, o ne tikinčiųjų.
Ką galite pasiūlyti tikintiesiems vietoj tikėjimo?