2010 m. birželio 25 d.

Iš vaisių atpažinsite...

Jėzus bylojo savo mokiniams:

„Sergėkitės netikrų pranašų, kurie ateina pas jus avių kailyje, o viduje yra plėšrūs vilkai. Jūs pažinsite juos iš vaisių. Argi kas gali pasiskinti vynuogių nuo erškėčių ar figų nuo usnių?! Juk geras medis duoda gerus vaisius, o netikęs medis – blogus. Geras medis negali duoti blogų vaisių, o netikęs gerų.

Kiekvienas medis, kuris neduoda gerų vaisių, bus iškirstas ir įmestas į ugnį. Taigi jūs pažinsite juos iš vaisių“.
(Mt 7, 15–20)

Jėzus mums šiandien kalba apie katalikybę, kurioje klesti vaikų prievartavimas bei tų prievartavimų slėpimas. Kalba mums ir apie islamą, kurio pasekėjai sprogdina žmones.
Įsiklausykite į tai, ką sako Jėzus ir nustokite sekti netikrais pranašais. Nustokite tikėti viskuo, ką jums sako - pažvelkite į vaisius.

2 komentarai:

Šauklys rašė...

Apreiškimas Jonui 17:5: Ant jos kaktos buvo užrašytas vardas: „Paslaptis, didžioji Babelė, ištvirkėlių ir žemės šlykštybių motina“.

Pačiame mieste yra Vatikano valstybė – popiežiaus rezidencija. Romos centras nuo Antikos laikų išsidėstęs ant septynių kalvų, todėl Roma dažnai vadinama „miestu ant septynių kalvų“.
http://lt.wikipedia.org/wiki/Roma

Apreiskimo 17-6: Mačiau tą moterį, girtą nuo šventųjų kraujo ir nuo Jėzaus liudytojų kraujo. Ją matydamas, aš stebėte stebėjausi.
7: O angelas man tarė: „Ko stebiesi? Aš tau pasakysiu paslaptį moters ir ją nešančio žvėries, kuris turi septynias galvas ir dešimt ragų“.
Čia reikia proto, turinčio išmintį! Septynios galvos reiškia septynis kalnus, ant kurių sėdi moteris
Ta moteris, kurią regėjai, yra didysis miestas, valdantis žemės karalius“.

Šauklys rašė...

http://www.lietuvos.net/istorija/katalikai/
Mokslininkai, menininkai, rašytojai, kiti mąstantys žmonės pamėginę pateikti kitokį nei Katalikišką Bažnyčios aiškinimą, sąvoką, dažniausiai turėdavo pasirinkimą arba atsisakyti savo pažiūrų arba būti sudegintais ant laužo. Taip G. Galilėjus buvo priverstas atsisakyti savo pažiūrų, jog Žemė sukasi apie Saulę, ne atvirkščiai. Katalikų bažnyčios kardinolai pasmerkė šį jo mokymą kaip ereziją ... .

Tik 1992 metais popiežius prisipažino, jog Katalikų bažnyčia padarė klaidą ... . Kardinolai su popiežiaus leidimu padarę šią 'klaidą' ir toliau yra 'pamiršti' ... .

Romos Katalikų bažnyčia dažniausiai naudojo sekančius kankinimo būdus:

- Judo kėde: Piramidės pavidalo "kėdė". Kaltinamas erezija žmogus, virvių pagalba, būdavo užkeliamas ant jos viršūnės ir lėtai leidžiamas žemėn draskant žarnyną.

- [LT] Kriaušė: buvo įkišama į burną, lytinius organus ('raganoms/raganiams') ir sukama. Plėsdamasi 'kriaušė' draskydavo raumenis, o kitas įrenginys - smeigtas, smigdavo gilyn. Vidinis kraujavimas, katalikams, nesiskaitė odos žalojimu, nes kurį laiką odą žaloti buvo uždrausta.

- [LT] Ratas: Eretikai pririšami prie rato, jį sukant kaulai sulaužomi. Tai buvo lėta ir baisi mirtis... vienuoliai (dažniausiai Domininkonų) sukdavo ratą kol žmogus būdavo paverčiamas odos maišu.


- [LT] Krūtų plėšytojas. Apkaltintoms erezija, neištikimybe, raganavimu moterims dažnai būdavo nuplėšiamos krūtinės ... kalbantys poterius katalikų vienuoliai ir draskomų moterų beviltiškas šauksmas ... .


- [LT] Narveliai eretikams. Nuogas žmogus būdavo patalpinamas į pakabintą narvą, kuriame ir mirdavo bado/troškulio mirtimi. Dažniausiai į juos būdavo talpinami prieš tai kitais būdais sužaloti žmonės. Narvai, su katalikų bažnyčios aukomis, būdavo kabinami šalia teismo salių, o dažnai tiesiog bažnyčioje - kad visi žinotų kas laukia prieštaraujančių Katalikiškam mokymui ... .

[LT] Smaugimas. Pririštas prie stulpo žmogus sukant virvę uždusinamas. Šio būdu būdavo pribaigiami 'eretikai' atlaikė rato ir kitokius kankinimus.

[LT] Tempimas. Kankinimas pakeliant už surištų rankų viršun. Arba tempiant už rankų ir kojų. Skausmo sukėlimui prie kojų būdavo pritvirtinami svarsčiai.

[LT] Perpjovimas pjūklu.

[EN] Sawing: Heretics were hung upside-down and sawed apart down the middle, starting at the crotch.

[LT] Galūnių pašalinimas. Tai buvo lėtas ir skausmingas kankinimas. Viskas buvo daroma iš lėto, kad sukelti didesnį skausmą kankinamajam.